Rólunk

Minden, ami óvodán, iskolán innen és túl felvértezi az embert: baba mama, gyerek-, ifjúsági és felnőtt programok

Történetünk, céljaink

A Zugoly Nevelési Tér sokszínű gyerekprogramokkal vár minden korosztályt a 16. kerület szívében. Egyedi foglalkozás-sorozataink és napközis táboraink élmény alapúak és a szociális készségeket is fejlesztik.

Az intézményes óvodai, iskolai nevelést kiegészítő, játékos, lelket erősítő együttléteknek adunk helyet, alternatív napközbeni ellátási formában.

A Nevelési tér céljait többféle tevékenységi formában szervezzük:

 • készségfejlesztő foglalkozások tartása
 • nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
 • táborok, workshopok szervezése 0-18 éves korú gyerekeknek és felnőtteknek
 • közösségi események szervezése
 • kulturális és művészeti projektek megvalósítása

A ház és a közel 1000 négyzetméteres udvar lehetőséget nyújt kis- és nagycsoportos programok, tanfolyamok tartására, tornára, egyéni konzultációra és terápiára. Mindezekkel együtt és ezen keresztül közösségépítés helyszínéül szolgál családbarát helyünk.
A Zugoly szakmai közösségének magja és a Nevelési Tér fenntartója a Hétmérföldes Oktatási Egyesület .

Ismerj meg minket

Bernát Ottilia

óvodapedagógus, Kerekítő foglalkozás vezető, babamasszázs oktató

Bernát Ottilia vagyok, az egyik „alapító”. Óvodapedagógusként és Kerekítő baba mama foglalkozásvezetőként 2011 óta tartok a 16. kerületben mozgásos, zenés, mesés foglalkozásokat, táborokat  0-9 éves korú gyerekeknek és szüleiknek. Tartottam ezt az évek alatt művelődési házakban, mozgás stúdióban, óvodákban, egyesületben, tanév közben és nyári táborban, több kerületben – ahol megtaláltam a hiányt és ahol ezt szülőkkel, pedagógusokkal együtt fontosnak, jónak tartottam. Így alakult ki az óvodai nevelést megelőzően segítő, jó kapcsolat a hozzám járó szülőkkel, majd folytatódik és mélyül el a gyerekek óvodai, később az első iskolás évei során. A gyerekek nevelését, fejlődésének megtámogatását így van lehetőségem hosszan kísérni ezekben a meghatározó első években. Örömmel vállaltam a Zugoly szakmai vezetését egy folyton bővülő, egymást segítő, kiegészítő pedagógiai csapat élén.

https://mesedelutan.webnode.hu/rol/

ottilia.bernat@7merfoldes.hu

Vincze Anikó

pszichológus - képességfelmérés, tanulási technikák

Pszichológiai tanulmányaimat az ELTE-n végeztem. Tanácsadói munkám során elsősorban gyermekekkel foglalkozom, munkámban a játék- és a képi kifejezés eszközeit használom, a foglalkozásokat rendszeres szülőkonzultációval kísérem. 

A Zugoly Nevelési Térben szerdai és pénteki napokon dolgozom. 

Szolgáltatásaim:

 • képességfelmérés – beiskolázás előtt, ill. tanulási nehézség esetén bármely korosztály számára
 • gyenge tanulási motiváció hátterének feltárása, tanulási technikák elsajátítása

Munkám során a jelzett problémát először egy, a szülővel történő kötetlen beszélgetés keretében járjuk körül. Amennyiben a körvonalazódó probléma megkívánja, úgy 3-5 alkalommal találkozom a gyermekkel, ezután a szülőkkel történő közös gondolkodás keretében beszéljük át a tapasztalatokat és a lehetőségeket. Munkamódszerem igazodik a gyermekek érzelmi-és élményvilágához: kisgyermekekkel játék-, mese-és kreatív eszközöket használok viselkedésterápiás módszerekkel kiegészítve, nagyobbaknál hangsúlyosabban megjelenhet a beszélgetés. 

aniko.vincze@7merfoldes.hu

+36 20 3962154

Kaposi Ildikó

könyvtáros, gyermek-, és ifjúsági irodalom szakértő, komplex művészeti terapeuta

18 évig voltam könyvtáros, hiszek a könyvek, a mesék erejében.

Mindig is gyerekekkel, fiatalokkal szerettem dolgozni, így tanulmányaimat kiegészítettem hagyományos népmesemondással, gyermek-, és ifjúsági irodalommal, művészet-, és meseterápiával.

 A könyvtárban egy évtizedig tartottam táborokat, klubokat  irodalomról, önismeretről, elsősorban kamaszoknak . 

Számomra nagyon fontos a játék, a játékosság minden korosztályban.

Sokat képeztem magam, mindig új utakat kerestem, míg 2018-ban megtaláltam a művészetterápiát. Ezzel a módszerrel úgy érzem, igazán megtaláltam azt az utat, ami másoknak is segíthet arra a kérdésre válaszolni, ki vagyok én?

Foglalkozásaimra kisiskolásokat, kamaszokat és felnőtteket is várok!

+36 30 509 7291

marama.posta@gmail.com

www.marama.hu

Telepy Ágnes

Tanár, Alapozó terápia terapeuta, TSMT csoportos terapeuta, GMP/ GOH beszédértés és beszédpercepciós diagnoszta, Homloklebeny terapeuta

Óvónőként azt tapasztaltam, hogy igen komoly különbség van az azonos korú, iskolába készülő gyerekek teljesítménye között.

Igen sokan maradnak vissza az óvodában, iskolára való éretlenség miatt.
Amikor komolyabban utána néztem kiderült, hogy sok esetben az idegrendszer éretlenségéről van szó. Ennek pedig legtöbbször bizonyos kisgyermekkori mozgásformák kimaradása is lehet az oka.
Ekkor találtam egy mozgásterapeuta képzést, ami az ilyen jellegű fejlődési rendellenességet korrigálni tudja.
Miután ezt elvégeztem, néhány éve elkezdtem így segíteni az iskolaérettség elérését. Ma már kijelenthetem, hogy komoly eredményeket tudtam elérni ezzel a módszerrel.

https://dinamikusmozgasfejlesztes.com/

Hegyes-Hobay Erika

Egyéni és csoportos TSMT terapeuta, Tanító

Hegyes-Hobay Erika vagyok. Alapvégzettségem tanítónő, jelenleg TSMT terapeutaként dolgozom, egyéni és csoportos fejlesztéseket tartok.  

A mozgásfejlesztés fontosságát, akkor értettem meg, amikor a saját gyermekemnek is szüksége lett a fejlesztésre. Megtapasztalva a „csodát”, a torna pozitív hatását, eltökélt szándékom lett, hogy ezt még több gyereknek átadjam, segítsek, támasza legyek a családoknak, ha bármilyen elakadást tapasztalnak gyerekük fejlődésében. A munkám a szenvedélyemmé vált. Rendszeresen továbbképzéseken veszek részt, hogy tudásom minél szerteágazóbb legyen, ezzel még inkább hozzájáruljak a gyerekek fejlődéséhez.

Keressenek bizalommal, várok mindenkit sok szeretettel.

+36 20 938 3747

cseperedofejleszto@gmail.com

Szathmáry Boglárka

Gyógytestnevelő, mozgásfejlesztő, DSZIT (Ayres)- pedagógus, jógaoktató, meseterápiás szakember

Szathmáry Boglárka vagyok, gyógytestnevelő, mozgásfejlesztő. Két kislány édesanyja.

Első diplomámat,  testnevelő-gyógytestnevelő tanárként szereztem.

Ami mindig foglalkoztatott, a mozgás egészségre gyakorolt hatása, majd később az idegrendszer érésének a segítése, ezért sokféle továbbképzésen, tréningen, oktatói tanfolyamon bővítettem a tudásomat. Az Ayres-terápiában (DSZIT), találtam meg azt a módszert, amiben az öröm  – a mozgás és a játék a  fejlesztéssel társul. A gyermekekkel töltött játékos együttlét, számomra is inspiráló.

Évekkel ezelőtt találkoztam a Kincskereső  Mesecsoporttal, és tanultam kidolgozójától Dr. Antalfai Mártától. A mesék világa, a lélek nyelvén beszél. A csoportfoglalkozáson népmeséket és klasszikus meséket használunk.  Ezek a mesék belső értékeket közvetítenek a gyermekek felé és szimbolikus formában közlik, hogyan birkózzanak meg az élet kihívásaival, nehézségeivel, és a gyakran igazságtalan megpróbáltatásokkal.  Közben fejlődik képzelőerejük, helyzetmegoldó képességük, és nyitottabbá válnak egymás és az új dolgok felé is.

+3620 4806895

boglarka.szathmary@gmail.com

Fehérné Vancsura Eszter

logopédus-gyógypedagógus, alapozó-és Dsmile-tréner

Világ életemben kíváncsi, kereső ember voltam, akár a szakmai, akár a lelki fejlődésem útjáról volt szó. Mindig kutattam, mi az, ami szívemhez a legközelebb vezetett, amiben a leginkább önazonos tudtam lenni.

Az utamon sok-sok területet bejártam rengeteg vargabetűvel tarkítva. Logopédus-gyógypedagógusként találkoztam artikulációs, nyelési, hangképzési, beszédtechnikai, tanulási és figyelmi zavarokkal, de valahogy a terápiákból számomra mindig kimaradt a mozgás kifejezett szerepe, mely megoldásként a legmélyebb gyökerekig le tud nyúlni. A különböző mozgásterápiákat (alapozó terápia, homloklebeny terápia) elsajátítva megtapasztaltam, hogy ott pedig a logopédiai terület, annak sokszínűsége hiányzott.

21 év szakmai tapasztalat után a DSMILE módszer megtanulásával úgy érzem, megérkeztem. Saját magamon is megtapasztaltam, hogyan függ össze a nyelv helyes pozíciója a testtartással, izomegyensúllyal, légzéssel, nyeléssel. Hogyan befolyásol ezeken keresztül egy sor élettani funkciót, mint a látás, emésztés, figyelem, hogyan hat a hangadásra, artikulációra. Ezzel az innovatív módszerrel összeért mindaz, amit éveken át kerestem. A gyakorlatok által radikális változások történtek az életemben nemcsak fizikai, hanem mentális és lelki síkon is. Átformálódtam kívül-belül, s bátran állíthatom, hogy egy új, immáron a szív tudatosságával teli fejezet indult el az életemben, mely áldásokkal teli.

2 waldorfos gyermek édesanyjaként és 21 évig állami intézményben dolgozó logopédusként sikerült rálátnom a különböző pedagógiákra, a gyermekek sokféleségére, a felmerülő nehézségekre és bízom benne, hogy a tapasztalataim, tudásom által segítségére lehetek a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Várom szeretettel a hozzám fordulókat!

vancsura.eszter@gmail.com
Tel.: 30/748-6778

 • TSMT és egyéni fejlesztés 2-3 éves kortól

Bisztriczki Katalin

egyéni TSMT terapeuta

Bisztriczki Katalinnak hívnak, 3 gyermek édesanyja vagyok. 2007-ben végeztem az ELTE TFK-n angol-magyar szakon. Anyukaként nagyon fontos számomra gyermekeim megfelelő, egészséges fejlődése, ezért is jelentkeztem a BHRG Alapítvány TSMT Terapeuta képzésére. Az itt megszerzett tudásommal szeretném  segíteni és támogatni a hozzám forduló szülőket és gyermekeiket.

Elérhetőség: +36 70 361 7584

Deák Andrea

közgazdász, jogász

Közgazdász-jogászként közel három évtizeden át dolgoztam nemzetközi pénzügyi számviteli területen. Régi álmom volt valamilyen formában gyerekekkel foglalkozni. Az egyesületi munkában egyszerre talál meg a felelősség és a lehetőség, hogy amit csinálok, az pozitív hatással legyen a világra, miközben használhatom az eddig megszerzett másfajta tudásom. A gyerekeknek mindig is egy másmilyen korban kell «boldogulniuk», mint a szüleiknek. Gyerekkorukon nem túllenniük kell, hiszen ez egy impulzusokkal teli, bátor, nagyon szép időszak, amire majd építhetnek felnőttként. Szeretnék ehhez egy különleges csapat tagjaként, a saját lehetőségeinkhez mérten a legtöbbel hozzájárulni, a gyerekek és a közösség javára.

A Zugoly ügyes-bajos dolgaiért, működéséért felelek, és a Hétmérföldes Egyesület adminisztrációjáért, jellemzően délutánonként a helyszínen.

Papp Anett

textilművész, művésztanár

Szakmai elköteleződésem szabad művészi látásmóddal párosul, teret enged a kísérletezésnek, a felfedezésnek. Olyan komplex hétvégi, egész délelőttös programot dolgoztam ki, mely több terület összekapcsolásával megélt élményen alapul. Mindeközben észrevétlen stimuláló, fejlesztő, konstruáló.

Rácz Mónika

Szántó-Külitsné Rácz Mónika

a Léleknevelés megálmodója, szakvizsgázott óvodapedagógus, közoktatási vezető, Montessori-, Kokas- és művészetpedagógus

Az én küldetésem röviden, hogy minden gyermek önmaga legjobb verziója lehessen, hogy segítsek kibontakoztatni a bennük rejlő értékeiket, tehetségeiket, saját életcéljukat, és ebben támogassam a szülőket is, hogy mindezt szeretetteljesen, örömmel, könnyedén és tökéletesen éljék meg a mindennapok során. Hiszem, hogy ezáltal mindenki számára jobb, élhetőbb, szeretetteljesebb világot teremthetünk.

A Léleknevelés nem a lélek nevelését jelenti, hanem a lélektől lélekig tartó kapcsolódást. Azt vallom, hogy mindannyian lelkek vagyunk emberi testben. Célom, hogy felhívjam a figyelmet az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságára, hiszen a gyermek alapvetően érzelmi lény, és ezt szem előtt kell tartanunk. Nem csupán elméletben mondom, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen, hanem ebből indulok ki, és az ő érdekeiket képviselem, az ő nézőpontjukat emelem ki. Minden gyermekhez megtalálom a hozzá vezető utat, a kapcsolódási pontokat, mert ők pillanatok alatt megérzik különleges, láthatatlan csápjaikkal, hogy szeretetem feltétel nélküli, és értem a nyelvüket. Hivatásom, hogy a szülőket megtanítsam gyermeknyelven érteni, hogy kapcsolatukat megerősítve szülői szerepüket kiteljesítve élhessék meg. Én erre születtem, tudatalatt erre készültem egész életemben, mind tanulmányaim, mind élettapasztalataim vezettek el idáig.

A mai világban folyamatosan ömlik ránk a sokszor téves értéktelen és káros, pusztán anyagi érdekű médiazaj, szinte lehetetlen kiigazodni az információáradatban, cipeljük múltunk terheit és traumáinkat, aggódunk a bizonytalan jövőnk miatt, társadalmilag elfogadott helytelen nézetek szerint determináljuk életünket egy torz valóságba. Mindennél jobban szükségessé vált a változás, valami olyan korszakalkotó lépés, ami jobb, szebb, igazabb irányba vezet, utat mutat a valódi önmagunk és értékeink felé úgy, hogy pozitívan és emelően hat ránk és környezetünkre. 

Ha szeretnéd, hogy mentoráljalak ebben, akkor ismerj meg és keress bátran itt:

https://lelekneveles.hu/

https://www.facebook.com/lelekneveles/

 

Gyurik Ildikó

Gyurik Ildikó

óvodapedagógus, Alapozó terapeuta, Homloklebeny tréner, LongiKid vizsgáló, Access Bars kezelő

2008-ban az addigi irodai munkámat elhagyva pályát módosítottam. Mivel mindig is szerettem gyermekekkel foglalkozni, jelentkeztem az ELTE Óvodapedagógus karára. Közben egy ismerősöm kisfia révén bejutottam egy Alapozó terápia foglalkozásra, amibe rögtön beleszerettem. Óvodapedagógusként láttam hogy ez nem csak egy klassz fejlesztés, de bizony sok gyermeknek szüksége is van rá. 2014-ben elvégeztem az Alapozó Terapeuta, majd a Homloklebeny tréner képzést. Azóta is rendszeresen képzem magam elvégeztem a 4-5 évesek fejlesztéséről szóló Alapozó Alapozója tréner, a LongiKid vizsgálói és csoportos TSMT II. tréner képzést, valamint az Access Bars kezelői tanfolyamot, amely kiváló segítség a szorongással, önbizalom hiánnyal, ADD-val, ADHD-val küzdő gyermekek számára. 
 
Mi az amivel hozzám fordulhattok a Zugolyban:
– ha komplex iskolaérettségi, vagy általános állapot felmérés szükséges (6 hó – 16 év)
– ha a gyermeknek figyelmi, tanulási nehézségei vannak
– ha (akár felnőttként is) nehezen megy a figyelemmegosztás, tervezés, problémamegoldás, munkafeladatok memórizálása
– ha minőségi időt szeretnél eltölteni gyermekeddel, miközben mindketten fejlesztitek az agyi kapacitásotokat – ez egy csodálatos és igazi win-win foglalkozás –
– ha neked vagy gyermekednek szüksége van a rugalmasabb gondolkodásra
– ha gyermekednek vagy neked ADHD-s tüneteid vannak
– ha te és/vagy gyermeked szeretnétek hatékonyabbak, gyorsabbak, kreatívabbak, stresszmentesebbek lenni a mindennapokban
– ha szeretnétek ép ésszel kibírni azt az „ingercunamit” amivel a mai rohanó világunk bombáz minket
– vagy felnőttként egyszerűen csak többre vágysz, fejlődni szeretnél, GYES után szeretnél visszatérni a munkás hétköznapokba

Rendkívül boldog vagyok, mikor a gyermekek a szemem láttára fejlődnek, ügyesednek, érnek el jobb eredményeket, válik könnyebbé és boldogabbá az életük a megszerzett képességek és az idegrendszeri érettség révén.
Mára már sok hasonló szülői elismerést kaptam: „Amikor elkezdett hozzád járni, sokkal szétszórtabb volt a figyelme, nem nagyon tudott koncentrálni, főleg sokáig. Ez szerintünk nagyon sokat változott. Rengeteget olvas. Saját maga intézi a házikat, nem kell „mikromenedzselnem”, ritka az, hogy valamit nem csinál meg. Azt látom, hogy könnyen megjegyzi a tanultakat. Nagyon jól átlátja a dolgokat, felfedezi az összefüggéseket. Mostanában sokkal több az önbizalma.” 
Ez az ami igazán fontos a számomra!
 
Elérhetőség: hétköznap és hétvégén 14:00 óra után a +36-31/2005890-es telefonszámon

Email: gyuriki@gmail.com

https://www.facebook.com/Abrakadabra-Alapozó-terápia-521791121318591

Erdélyi Zsuzsanna

ének-zene és hangszeres tanár, Waldorf pedagógus, hangtál terapeuta

Erdélyi Zsuzsanna vagyok,  a 16. kerületben, Árpádföldön élek a családommal, férjemmel és az 5 és fél éves kislányunkkal. Gyes előtt 11 évig tanítottam a 16. kerületben található Sashalmi Waldorf – és 5 évet párhuzamosan a Kispesti Waldorf Iskolában ének-zenét, furulyát, zongorát és szaxofont, valamint színdarabokat tanítottam be. Jelenleg a Sashalmi Waldorf Iskolában dolgozom, ettől az évtől „csak” zongorakísérőként (korrepetítor) euritmia órákon.

 Ének-zenetanári diplomámat 2002-ben szereztem az Eszterházy Károly Főiskolán, ezzel párhuzamosan végeztem el az MZTSZ Kőbányai Művészeti Szakiskola szaxofon szakát először közép-, majd emelt szinten. 2013-ban az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karán Waldorf osztálytanítói képesítést szereztem, diplomamunkám a hangszerválasztásról -„Hangszerek és temperamentumok” kapcsolatáról szólt.

2016-ban elvégeztem a „Hangmasszázs Peter Hess módszerével” című alapképzés I-IV modulját, 2022-ben pedig a „Játékok hangtálakkal alapozó tanfolyam gyermekfoglalkozásokhoz” modult is.

A zeneszeretetem már egész kicsi koromban megmutatkozott, nagycsoportos voltam, amikor az óvónénim furulyázott nekünk, még pedig egy nagy furulyával– most már tudom, hogy tenor furulya volt a végén egy szépen csillogó ezüst billentyűvel –, ami olyan varázslatos hatással volt rám, hogy rögtön szerettem volna én is furulyázni tanulni. Végül 8 évesen kezdhettem csak el a hőn szeretett hangszeremen tanulni, előtte 1 évet zenei előképzőbe kellett járnom, mert olyan kicsi kezem, ujjaim voltak, hogy csak akkor értem el a furulyán a lyukakat. Zongorázni 13 éves koromban kezdtem, amikor eldöntöttem, hogy zenei pályára szeretnék menni, majd 16 évesen váltottam furulyáról szaxofonra. Számos zenekarban, szaxofon kvartettben, a Rácz Aladár Zeneiskolában megalakult Jazzmánia Big band-jében játszottam 10 évig.

 Mindig is tudtam, hogy gyerekekkel és zenével szeretnék foglalkozni, sőt, gyógyítani…hiszen már kicsinek éreztem, hogy a zenének gyógyító hatása is van a lélekre, majd a későbbiekben megtapasztaltam, hogy más készségeket is mennyire jól lehet zenével, zenéléssel fejleszteni. Többször tapasztaltam, amikor furulyacsoportokat vezettem, hogy év végére a szorongó, zárkózott kisgyermek is magabiztosabb, beszédesebb, mosolygósabb lett, és önállóan, saját darabbal is ki mert állni a koncerten, vagy pl. egy szétszórt, figyelemzavarral küzdő gyermek mennyire tud koncentrálni, ha zenél. Diszleksziás, diszgráfiás gyermeknél is nagy önbizalmat adott a szaxofontanulás, melyben kiemelkedően tehetséges volt.

A hangtálakkal való játék, „zenélés”, relaxáció is hasonlóan varázslatos élmény számomra, amivel a jövőben nagyon szeretnék foglalkozni, remélem, lesz erre is lehetőségem, hiszen a kislányomon is látom, őt is mennyire elvarázsolja, megnyugtatja, ösztönösen érzi, hogy ez milyen jó. Szeretném, ha több kisgyermek is átélhetné ezt a varázslatot is, nem beszélve a hangtálakkal való játékos fejlesztési lehetőségekről is, ami a mai rohanó, stresszelő, agyon ingerelt világban szinte már elengedhetetlen. Mottóm: A zene, a hangszerek, hangtálak pozitív, varázslatos rezgései gyógyítóan táplálóak a lélek számára, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Elérhetőség: 

hangtalmuzsika@gmail.com

https://hangtalmese.webnode.hu

Horváth Gergely

Horváth Gergely

Gyermekkorom óta életem része a mozgás. Mint a legtöbb fiú, focival és kosárlabdával kezdtem, de 16 évesen átpártoltam a harcművészetekre. Másfél év Kyokushinkai karate megtanított arra, hogy az igazi eredmény az, amit önmagunk érünk el. Egy idő után úgy éreztem, hogy a karate túl erőszakos, versenyorientált légköre nem megfelelő számomra, ezért egy békésebb harcművészettel folytattam, az Aikidoval, melyben 1 dan fokozatot értem el. Aikidos éveim alatt rátaláltam a salsa táncra, amit Írországban töltött 3 évem alatt egy kisebb iskolában tanítottam is. 9 évvel ezelőtt feleségemet elkísértem egy jóga órára, aki a futás mellett mint kiegészítő, lazító foglalkozás heti rendszerességgel gyakorolta a jógát. Sokakkal ellentétben nekem nem volt első látásra szerelem. Nem mentem el több órára. Éreztem és tudtam, hogy valami fontos és nagyszerű dologgal találkoztam, de úgy éreztem ez még nem az én utam. Pár évvel később klasszikus tablát gyakoroltam az Indiai Nagykövetségen. Mesterem GuruG előszeretettel viccelődött azzal, hogy bármire, amit megkérdeztem tőle azt válaszolta „Gergo ez jóga”! A hangszerek melletti több óra ülés és a légkör felkeltette bennem újra a jóga iránti érdeklődésemet. 🙂 Immár egy nagyszerű harcművész és jógaoktatóhoz sodort az élet, aki az első alkalommal megszerettette velem a jógát. Két évvel később úgy éreztem többet szeretnék tudni erről a rendkívüli mozgásfajtáról és felkerestem egy jógaoktató akadémiát. A véletlen úgy hozta, hogy itt is egy harcművészből lett jógaoktató lett a mesterem, akitől a mai napig is rengeteget tanulok. Tőle vett idézettel szeretném leírni nektek itt, hogy mit várhatnak azok akik rendszeresen a Hatha Jógát gyakorolják. ” A Hatha jógában megtartjuk a passzivitás és az aktivitás folyamatos váltakozó ritmusát, ami lehetőséget, időt ad a gyakorlónak arra, hogy megfigyelje testérzeteit, ezáltal fejlessze testtudatosságát. Ez a finom ritmus idővel kialakít egy finom, harmonikus mentális és fizikai egyensúlyt”. Ezt a tudást szeretném közvetíteni, átadni óráimon, amit meditációs gyakorlattal kezdünk egy egész testet átmozgató ászana gyakorlással folytatunk és relaxációval zárunk.
 
Elérhetőség: +36 70 944 1848

Email: g-hor@hotmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100090294751657

Polgár Csilla

Polgár Csilla

Mentálhigiénés szakember, Mesterpedagógus Gyógytestnevelő, Mozgásterapeuta, Közoktatás vezető

 

Pályám legnagyobb részét a közoktatásban töltöttem, főleg óvódás korosztállyal, különböző szociokulturális háttérből érkező gyerekekkel. Első diplomám óvodapedagógus volt, majd a gyógytestnevlés irányában képeztem magam. Több évig dolgoztam gyógypedagógiai intézetben, autista és tanulásban akadályozott gyerekekkel, ahol megtanultam, hogy többek vagyunk, mint a hiányaink vagy traumáink. 16 éve tartok Alapozó terápiát, ami kiváló eszköz a kezembe a fejlesztésre, a rosszul szerveződött agyi struktúrák korrekciójára.

A munkám során mindig fontos szerepet töltött be a szülőkkel való kommunikáció. A változás érdekében az együttműködés, a tanácsadás elengedhetetlen, sokan saját belátásuk szerint is megkeresnek kérdéseikkel. Érdeklődésem a felnőtt korosztály felé fordult, folyamatos továbbképzésekkel fejlesztettem eszköztáramat, autogén tréning, relaxáció, imagináció, ezek a módszerek alkalmasak az önismeret mélyítésére, a stressz oldásra, az öngyógyításra, a befogadó figyelem megtapasztalására. Hiszem, hogy a mentális egészség önmagában is érték, ezért a következő diplomám erre irányult, mentálhigiénés szakemberként végeztem. Minél többet tudunk saját rejtett mozgatórugóinkról, annál világosabban láthatjuk, milyen irányba tart az életünk, és szükség esetén változtathatunk rajta.

Jelenleg önismereti csoport vezetésével foglalkozom, ahol a szülői szerepeket járjuk körbe, mentálhigiénés szemlélettel, aminek eredményeképpen egy másfajta megértésre, nézőpontra, belátásra tudnak szert tenni.

Emellett, kliens központú segítő beszélgetéssel egyénileg nyújtok támogatást.

 • önismeret-, önbecsülés fejlesztése
 • életszakasz váltással járó nehézségek, válaszutak, döntéshozatal támogatása
 • váratlan családi életesemény, veszteség feldolgozása
 • érzelmi elakadás kezelése
 • szülőkonzultáció a gyermeknevelés során jelentkező elbizonytalanodás, probléma
 • gyermeknevelési kérdések
 • magatartási, indulatkezelési nehézségek, dac, hiszti, túlzott visszahúzódó magatartás
 • közösségbe való beszoktatás nehézségei, a leválás problémái
 • testvérféltékenység

Hálás vagyok, hogy megtisztelnek bizalmukkal, érdeklődésükkel, megosztják nehézségieket, ami az alapja a segítő beszélgetéseknek.

Tanulmányok

 1. Illyés Gyula Pedagógiai Főiskola, óvodapedagógus.
 2. Pécsi Tudomány Egyetem, gyógytestnevelő.
 3. PTE IGYPF szakvizsga.
 4. Semmelweis Egyetem, Mentálhigiéné intézet, mentálhigiénés szakember.
 5. Kodolányi János Egyetem közoktatás vezető.

Módszer-specifikus szakképzés

 1. Alapozó Terápiák alapítvány terapeuta-képző, mozgásterapeuta.
 2. EDUCATI, IPR szaktanácsadó, integrációs tanácsadó.
 3. Magyar Relaxáció és Szimbólum Egyesület Autogén Tréning, relaxációs gyakorlatvezető
 4. Magyar Relaxáció és Szimbólum Egyesület, Relaxáció és EEG visszacsatolás specializáció, neurofeedback tréner.
 5. Mesterpedagógus

Módszerek

Delacato módszer

Autogén tréning

Progresszív relaxáció

Imagináció

Rogers kliens kp-ú segítő beszélgetés

Elérhetőség: Polgár Csilla +36-20-926-73-37     

polgarcsilla@hotmail.hu

Ha családoddal része szeretnél lenni a közösségünknek, találkozzunk foglalkozásainkon, aktuális eseményeinken, hétvégi és szünidős programjainkon

Zugoly Nevelési tér – alternatív napközbeni ellátás
Budapest, 16. kerület – Szabadság u. 38; telefon: +36301585101
Fenntartó: Hétmérföldes Oktatási Egyesület
Bankszámla szám: K&H Bank 10402283-50526970-84801007
Adószám: 19239424-1-42