Rólunk

Minden, ami óvodán, iskolán innen és túl felvértezi az embert: baba mama, gyerek-, ifjúsági és felnőtt programok

Történetünk, céljaink

A Zugoly Nevelési Tér sokszínű gyerekprogramokkal vár minden korosztályt a 16. kerület szívében. Egyedi foglalkozás-sorozataink és napközis táboraink élmény alapúak és a szociális készségeket is fejlesztik.

Az intézményes óvodai, iskolai nevelést kiegészítő, játékos, lelket erősítő együttléteknek adunk helyet, alternatív napközbeni ellátási formában.

A Nevelési tér céljait többféle tevékenységi formában szervezzük:

 • készségfejlesztő foglalkozások tartása
 • nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
 • táborok, workshopok szervezése 0-18 éves korú gyerekeknek és felnőtteknek
 • közösségi események szervezése
 • kulturális és művészeti projektek megvalósítása

A ház és a közel 1000 négyzetméteres udvar lehetőséget nyújt kis- és nagycsoportos programok, tanfolyamok tartására, tornára, egyéni konzultációra és terápiára. Mindezekkel együtt és ezen keresztül közösségépítés helyszínéül szolgál.
A Zugoly szakmai közösségének magja és a Nevelési Tér fenntartója a Hétmérföldes Oktatási Egyesület .

Ismerj meg minket

Bernát Ottilia

óvodapedagógus, Kerekítő foglalkozás vezető

Bernát Ottilia vagyok, az egyik “alapító”. Óvodapedagógusként és Kerekítő baba mama foglalkozásvezetőként 2011 óta tartok a 16. kerületben mozgásos, zenés, mesés foglalkozásokat 0-9 éves korú gyerekeknek és szüleiknek. Tartottam ezt az évek alatt művelődési házakban, mozgás stúdióban, óvodákban, egyesületben, tanév közben és nyári táborban, több kerületben – ahol megtaláltam a hiányt és ahol ezt szülőkkel, pedagógusokkal együtt fontosnak, jónak tartottam. Így alakult ki az óvodai nevelést megelőzően segítő, jó kapcsolat a hozzám járó szülőkkel, majd folytatódik és mélyül el a gyerekek óvodai, később az első iskolás évei során. A gyerekek nevelését, fejlődésének megtámogatását így van lehetőségem hosszan kísérni ezekben a meghatározó első években. Örömmel vállaltam a Zugoly szakmai vezetését egy folyton bővülő, egymást segítő, kiegészítő pedagógiai csapat élén.

https://mesedelutan.webnode.hu/rol/

ottilia.bernat@7merfoldes.hu

Vincze Anikó

pszichológus - egyéni pszichológiai tanácsadás, gyermekpszichológiai-nevelési tanácsadás, szülőkonzultáció

Pszichológiai tanulmányaimat az ELTE-n végeztem. Tanácsadói munkám során elsősorban gyermekekkel foglalkozom, munkámban a játék- és a képi kifejezés eszközeit használom, a foglalkozásokat rendszeres szülőkonzultációval kísérem. 

Az egyéni tanácsadás keretein belül személyre szabott pszichológiai segítséget nyújtok.

A tanácsadási munka során egészséges, klinikailag nem érintett gyermekeknek segítek nehézségeik megoldásában, pszichoterápiás módszereket nem alkalmazok.

A Zugoly Nevelési Térben szerdai és pénteki napokon dolgozom. 

Szolgáltatásaim:

 • szülőkonzultáció – gyermeknevelési kérdések, kételyek átbeszélése
 • pszichológiai foglalkozás (12 éves kor alatti gyermekek részére)
 • képességfelmérés – beiskolázás előtt, ill. tanulási nehézség esetén bármely korosztály számára
 • gyenge tanulási motiváció hátterének feltárása

Munkám során a jelzett problémát először egy, a szülővel történő kötetlen beszélgetés keretében járjuk körül. Amennyiben a körvonalazódó probléma megkívánja, úgy 3-5 alkalommal találkozom a gyermekkel, ezután a szülőkkel történő közös gondolkodás keretében beszéljük át a tapasztalatokat és a lehetőségeket. Munkamódszerem igazodik a gyermekek érzelmi-és élményvilágához: kisgyermekekkel játék-, mese-és kreatív eszközöket használok viselkedésterápiás módszerekkel kiegészítve, nagyobbaknál hangsúlyosabban megjelenhet a beszélgetés. 

aniko.vincze@7merfoldes.hu

+36 20 3962154

Kaposi Ildikó

könyvtáros, gyermek-, és ifjúsági irodalom szakértő, komplex művészeti terapeuta

18 évig voltam könyvtáros, hiszek a könyvek, a mesék erejében.

Mindig is gyerekekkel, fiatalokkal szerettem dolgozni, így tanulmányaimat kiegészítettem hagyományos népmesemondással, gyermek-, és ifjúsági irodalommal, művészet-, és meseterápiával.

 A könyvtárban egy évtizedig tartottam táborokat, klubokat  irodalomról, önismeretről, elsősorban kamaszoknak . 

Számomra nagyon fontos a játék, a játékosság minden korosztályban.

Sokat képeztem magam, mindig új utakat kerestem, míg 2018-ban megtaláltam a művészetterápiát. Ezzel a módszerrel úgy érzem, igazán megtaláltam azt az utat, ami másoknak is segíthet arra a kérdésre válaszolni, ki vagyok én?

Foglalkozásaimra kisiskolásokat, kamaszokat és felnőtteket is várok!

+36 30 509 7291

marama.posta@gmail.com

www.marama.hu

Telepy Ágnes

Tanár, Alapozó terápia terapeuta, TSMT csoportos terapeuta, GMP/ GOH beszédértés és beszédpercepciós diagnoszta, Homloklebeny terapeuta

Óvónőként azt tapasztaltam, hogy igen komoly különbség van az azonos korú, iskolába készülő gyerekek teljesítménye között.

Igen sokan maradnak vissza az óvodában, iskolára való éretlenség miatt.
Amikor komolyabban utána néztem kiderült, hogy sok esetben az idegrendszer éretlenségéről van szó. Ennek pedig legtöbbször bizonyos kisgyermekkori mozgásformák kimaradása is lehet az oka.
Ekkor találtam egy mozgásterapeuta képzést, ami az ilyen jellegű fejlődési rendellenességet korrigálni tudja.
Miután ezt elvégeztem, néhány éve elkezdtem így segíteni az iskolaérettség elérését. Ma már kijelenthetem, hogy komoly eredményeket tudtam elérni ezzel a módszerrel.

https://dinamikusmozgasfejlesztes.com/

Hegyes-Hobay Erika

Egyéni és csoportos TSMT terapeuta, Áthidaló Iskola Előkészítő oktató, Tanító

Hegyes-Hobay Erika vagyok. Alapvégzettségem tanítónő, jelenleg TSMT terapeutaként dolgozom, egyéni és csoportos fejlesztéseket tartok.  A mozgásfejlesztés mellett fontosnak tartom a kognitív képességek fejlesztését is, ezért nagy öröm számomra, hogy az Áthidaló Iskola Előkészítő Program
segítségével hozzájárulhatok a gyerekek kudarcmentes iskolakezdéséhez.

A mozgásfejlesztés fontosságát, akkor értettem meg, amikor a saját gyermekemnek is szüksége lett a fejlesztésre. Megtapasztalva a „csodát”, a torna pozitív hatását, eltökélt szándékom lett, hogy ezt még több gyereknek átadjam, segítsek, támasza legyek a családoknak, ha bármilyen elakadást tapasztalnak gyerekük fejlődésében. A munkám a szenvedélyemmé vált. Rendszeresen továbbképzéseken veszek részt, hogy tudásom minél szerteágazóbb legyen, ezzel még inkább hozzájáruljak a gyerekek fejlődéséhez.

Keressenek bizalommal, várok mindenkit sok szeretettel.

+36 20 938 3747

cseperedofejleszto@gmail.com

https://www.athidalo.com/hegyesh-erika

Szathmáry Boglárka

Gyógytestnevelő, mozgásfejlesztő, DSZIT (Ayres)- pedagógus, jógaoktató, meseterápiás szakember

Szathmáry Boglárka vagyok, gyógytestnevelő, mozgásfejlesztő. Két kislány édesanyja.

Első diplomámat,  testnevelő-gyógytestnevelő tanárként szereztem.

Ami mindig foglalkoztatott, a mozgás egészségre gyakorolt hatása, majd később az idegrendszer érésének a segítése, ezért sokféle továbbképzésen, tréningen, oktatói tanfolyamon bővítettem a tudásomat. Az Ayres-terápiában (DSZIT), találtam meg azt a módszert, amiben az öröm  – a mozgás és a játék a  fejlesztéssel társul. A gyermekekkel töltött játékos együttlét, számomra is inspiráló.

Évekkel ezelőtt találkoztam a Kincskereső  Mesecsoporttal, és tanultam kidolgozójától Dr. Antalfai Mártától. A mesék világa, a lélek nyelvén beszél. A csoportfoglalkozáson népmeséket és klasszikus meséket használunk.  Ezek a mesék belső értékeket közvetítenek a gyermekek felé és szimbolikus formában közlik, hogyan birkózzanak meg az élet kihívásaival, nehézségeivel, és a gyakran igazságtalan megpróbáltatásokkal.  Közben fejlődik képzelőerejük, helyzetmegoldó képességük, és nyitottabbá válnak egymás és az új dolgok felé is.

+3620 4806895

boglarka.szathmary@gmail.com

Fehérné Vancsura Eszter

logopédus-gyógypedagógus, alapozó-és Dsmile-tréner

Világ életemben kíváncsi, kereső ember voltam, akár a szakmai, akár a lelki fejlődésem útjáról volt szó. Mindig kutattam, mi az, ami szívemhez a legközelebb vezetett, amiben a leginkább önazonos tudtam lenni.

Az utamon sok-sok területet bejártam rengeteg vargabetűvel tarkítva. Logopédus-gyógypedagógusként találkoztam artikulációs, nyelési, hangképzési, beszédtechnikai, tanulási és figyelmi zavarokkal, de valahogy a terápiákból számomra mindig kimaradt a mozgás kifejezett szerepe, mely megoldásként a legmélyebb gyökerekig le tud nyúlni. A különböző mozgásterápiákat (alapozó terápia, homloklebeny terápia) elsajátítva megtapasztaltam, hogy ott pedig a logopédiai terület, annak sokszínűsége hiányzott.

21 év szakmai tapasztalat után a DSMILE módszer megtanulásával úgy érzem, megérkeztem. Saját magamon is megtapasztaltam, hogyan függ össze a nyelv helyes pozíciója a testtartással, izomegyensúllyal, légzéssel, nyeléssel. Hogyan befolyásol ezeken keresztül egy sor élettani funkciót, mint a látás, emésztés, figyelem, hogyan hat a hangadásra, artikulációra. Ezzel az innovatív módszerrel összeért mindaz, amit éveken át kerestem. A gyakorlatok által radikális változások történtek az életemben nemcsak fizikai, hanem mentális és lelki síkon is. Átformálódtam kívül-belül, s bátran állíthatom, hogy egy új, immáron a szív tudatosságával teli fejezet indult el az életemben, mely áldásokkal teli.

            2 waldorfos gyermek édesanyjaként és 21 évig állami intézményben dolgozó logopédusként sikerült rálátnom a különböző pedagógiákra, a gyermekek sokféleségére, a felmerülő nehézségekre és bízom benne, hogy a tapasztalataim, tudásom által segítségére lehetek a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Várom szeretettel a hozzám fordulókat!

vancsura.eszter@gmail.com
Tel.: 30/748-6778

Jakab Ildikó

fejlesztőpedagógus

Jakab Ildikó vagyok, fejlesztőpedagógus. A sok kognitív fejlesztési módszer (Sindelar, Meixner, Nild) „kiegészítéseként” találtam rá 2008-ban a TSMT mozgásterápiára, ami nagyon más megvilágításba helyezte a gyerekek beilleszkedési, magatartási, mozgásos és tanulási problémáit számomra.

Immár 13 éve TSMT terapeutaként dolgozom különböző fejlesztő központokban. 3 évet dolgoztam a TSMT terápia anyaintézményében a BHRG Alapítványnál, 4 éve pedig a terapeuta képzésben is részt veszek oktatóként, mentorként.

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a szenzomotoros fejlesztésnek, azaz a mozgásos tapasztaláson keresztüli tanulásnak óriási jelentősége van a gyerekek testi és szellemi fejlődésében. Beindítja azokat az érési folyamatokat az idegrendszerben, amelyek lehetővé teszik a képességek, készségek kiteljesedését.

Mindig nagy öröm látni, amikor egy kisgyermek elindul a fejlődés útján, és nekem sokszor volt részem ebben az örömben a családokkal közösen végig vitt terápiás úton.

Várom szeretettel a gyerekeket, családokat:

 • LongiKid – longitudinális komplex felmérésre
 • Állapot- és Mozgásvizsgálatra
 • TSMT-I. egyéni terápiára
 • finommotoros és grafomotoros fejlesztésre (2-4 fő)

tsmt.ildi@gmail.com

 • TSMT és egyéni fejlesztés 2-3 éves kortól

Kertész Kata

Vinyásza Flow és (Myo) Yin Yoga jógaoktató

Gyerekkorom óta sportolok, sokféle sportot űztem és ezt teszem a mai napig is a jóga mellett.  A jógával több mint 10 éve találkoztam először. Ez a kapcsolat fizikai mozgásformának, kihívásnak indult. Hot jógával kezdtem, később kipróbáltam a hatha, bikram, flow órákat, következett az astanga, kundalíni és yin jóga.

Kisebb- nagyobb kihagyásokkal teltek a gyakorlás évei, de valahogy mindig visszatértem a jógához. Hiányzott az a fajta fizikai fáradtság, kihívás, feltöltődés, amit csak a jóga ad, a nyugalom, az ellazulás, a befelé figyelés, az erő és hajlékonyság, a koncentráció, a mozgás meditáció megtapasztalása …

Többet szerettem volna tudni a jóga világáról ezért 2014-ben végeztem el az első jógaoktató képzést, melyet a mai napig folyamatos tanulás követ. 2015. októberében egy súlyos betegség állított meg, új életem kezdődött és csak 2016. tavaszától kezdhettem újra a mozogni.

Megismerkedtem a Reikivel, a Deeksha-val, elvégeztem a „Érintés ereje” masszázst, a Théta-Healinget, belekostóltam a kronobiológiai pszichogenetikába, tanulom az asztrológiát, a Bach- virágterápiát.

Küldetésem, hogy minél több emberrel megismertessem és megszerettessem a jógát, annak pozitív hatásait, örömét és mindeközben egy olyan csoport létrehozása, ahol kapcsolódhatsz a másikhoz, barátságok szövődhetnek, segítséget kérhetsz és kaphatsz, közös kirándulások, egész jógás napok…

Az óráimon kulcsfontosságú, hogy az egész gyakorlás során jól érezd magad, légy boldog, éld meg a mozgás örömét, lépj ki a komfortzónádból, tapasztald meg a tested és a kitartásod határait, találkozz ÖnMAGaddal és ezt a jógaszőnyegeden túl is éld!

Minden órámat a Gyakorlók igényeihez és képességeihez igazítom, nagy figyelmet fordítva a gerinc teljes átmozgatására, a core izmok erősítésére, az egyensúlyi gyakorlatokra, hiszen az életben is létfontosságú, hogy egyensúlyban legyünk!

Szeretettel várlak a jógaszőnyegen!

Róla itt olvashattok bővebben: 
https://yogawithkata.hu

https://www.facebook.com/Kerteszne.B.Kata 

+36 20 661 4992

kata.kerteszne@gmail.com

Deák Andrea

közgazdász, jogász

Közgazdász-jogászként közel három évtizeden át dolgoztam nemzetközi pénzügyi számviteli területen. Régi álmom volt valamilyen formában gyerekekkel foglalkozni. Az egyesületi munkában egyszerre talál meg a felelősség és a lehetőség, hogy amit csinálok, az pozitív hatással legyen a világra, miközben használhatom az eddig megszerzett másfajta tudásom. A gyerekeknek mindig is egy másmilyen korban kell «boldogulniuk», mint a szüleiknek. Gyerekkorukon nem túllenniük kell, hiszen ez egy impulzusokkal teli, bátor, nagyon szép időszak, amire majd építhetnek felnőttként. Szeretnék ehhez egy különleges csapat tagjaként, a saját lehetőségeinkhez mérten a legtöbbel hozzájárulni, a gyerekek és a közösség javára.

A Zugoly ügyes-bajos dolgaiért, működéséért felelek, és a Hétmérföldes Egyesület adminisztrációjáért, jellemzően délutánonként a helyszínen.

Gyurik Ildikó

Gyurik Ildikó

óvodapedagógus, Alapozó terapeuta, Homloklebeny tréner, NILD1 fejlesztő

2008-ban az addigi irodai munkámat elhagyva pályát módosítottam. Mivel mindig is szerettem gyermekekkel foglalkozni, jelentkeztem az ELTE Óvodapedagógus karára. Közben egy ismerősöm kisfia révén bejutottam egy Alapozó terápia foglalkozásra amibe rögtön beleszerettem. Óvodapedagógusként láttam hogy ez nem csak egy klassz fejlesztés, de bizony sok gyermeknek szüksége is van rá. 2014-ben elvégeztem az Alapozó Terapeuta, majd a Homloklebeny tréner képzést. Azóta is rendszeresen képzem magam ezen a területen és rendkívül boldog vagyok, mikor a gyermekek a szemem láttára fejlődnek, ügyesednek, érnek el jobb eredményeket, válik könnyebbé és boldogabbá az életük a megszerzett képességek és az idegrendszeri érettség révén.

Mára már sok hasonló szülői elismerést kaptam: “Nagyon hálásak vagyunk neked! A fiamra rá sem lehet ismerni.” Ez az ami igazán fontos a számomra!

Elérhetőség: hétköznap és hétvégén 14:00 óra után a +36-31/2005890-es telefonszámon

Email: gyuriki@gmail.com

https://www.facebook.com/Abrakadabra-Alapozó-terápia-521791121318591

Vörös Szilvia

óvodapedagógus, Metamorphoses Meseterapeuta, Népmesekincstár foglalkozásvezető

Közgazdászból lettem óvodapedagógus, majd meseterapeuta. Kisgyermek-, kamasz- és felnőttkoromat egyaránt végigkísérte a mesékkel való szoros kapcsolat. Elvégeztem a Metamorphoses Meseterapeuta képzést, majd a Bajzáth Mária Népmesekincstár foglalkozásvezető képzést. Kendőkkel, Mesejáró térképpel, mesekártyákkal, hangszerrel, papírszínházzal és számtalan egyéb eszközzel színesített foglalkozásaimon népmeséket és műmeséket dolgozunk fel a gyerekekkel játékos formában.

Mit adhatok a mesékkel?

Többek között lélekfrissítő mesemondást, megnyugvást a mindennapokban, összerendeződést, feszültségoldást, szorongásoldást, érzékelő figyelmet, segítséget gondolataid kifejezéséhez, lehetőséget a belső fejlődésre, tapasztalási lehetőséget önmagadról és a világgal való kapcsolatodról, önismeretet, énerősítést, megküzdési stratégiákat, döntési képességet, segítséget a belső hangod megtalálásához. A mesék alkalmasak közösségépítésre, észrevétlenül tanítanak, preventív eszközt nyújtanak az élet számos területén. Fejlesztik a szövegértési képességet, az önálló tanulás képességet, az érzelmi intelligenciát, a képzeletet és a fantáziát, segítik az erkölcsi értékrend megszilárdulását, segítik az élet és halál kérdéseivel való bátor szembenézést.

Miért hiszek abban, hogy a mesékkel való kapcsolat gyógyító hatású?

Hiszem, hogy a boldog életre való képesség bennünk van elrejtve, és én nem teszek mást, mint amit A varázsmagok című mese mond az utolsó soraival: „Ezek a magvak nem varázsmagok, hanem a te földed és munkád eredménye. Én csak kiválogattam belőle a legszebbeket, és aztán odaadtam neked, hogy azzal gazdálkodjál…”

info@mesefoglalkozas.hu

www.mesefoglalkozas.hu

+36 30 376 1739

Papp Anett

textilművész, művésztanár

Szakmai elköteleződésem szabad művészi látásmóddal párosul, teret enged a kísérletezésnek, a felfedezésnek. Olyan komplex hétvégi, egész délelőttös programot dolgoztam ki, mely több terület összekapcsolásával megélt élményen alapul. Mindeközben észrevétlen stimuláló, fejlesztő, konstruáló.

Rácz Mónika

Szántó-Külitsné Rácz Mónika

a Léleknevelés megálmodója, szakvizsgázott óvodapedagógus, közoktatási vezető, Montessori-, Kokas- és művészetpedagógus

Az én küldetésem röviden, hogy minden gyermek önmaga legjobb verziója lehessen, hogy segítsek kibontakoztatni a bennük rejlő értékeiket, tehetségeiket, saját életcéljukat, és ebben támogassam a szülőket is, hogy mindezt szeretetteljesen, örömmel, könnyedén és tökéletesen éljék meg a mindennapok során. Hiszem, hogy ezáltal mindenki számára jobb, élhetőbb, szeretetteljesebb világot teremthetünk.

A Léleknevelés nem a lélek nevelését jelenti, hanem a lélektől lélekig tartó kapcsolódást. Azt vallom, hogy mindannyian lelkek vagyunk emberi testben. Célom, hogy felhívjam a figyelmet az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságára, hiszen a gyermek alapvetően érzelmi lény, és ezt szem előtt kell tartanunk. Nem csupán elméletben mondom, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen, hanem ebből indulok ki, és az ő érdekeiket képviselem, az ő nézőpontjukat emelem ki. Minden gyermekhez megtalálom a hozzá vezető utat, a kapcsolódási pontokat, mert ők pillanatok alatt megérzik különleges, láthatatlan csápjaikkal, hogy szeretetem feltétel nélküli, és értem a nyelvüket. Hivatásom, hogy a szülőket megtanítsam gyermeknyelven érteni, hogy kapcsolatukat megerősítve szülői szerepüket kiteljesítve élhessék meg. Én erre születtem, tudatalatt erre készültem egész életemben, mind tanulmányaim, mind élettapasztalataim vezettek el idáig.

A mai világban folyamatosan ömlik ránk a sokszor téves értéktelen és káros, pusztán anyagi érdekű médiazaj, szinte lehetetlen kiigazodni az információáradatban, cipeljük múltunk terheit és traumáinkat, aggódunk a bizonytalan jövőnk miatt, társadalmilag elfogadott helytelen nézetek szerint determináljuk életünket egy torz valóságba. Mindennél jobban szükségessé vált a változás, valami olyan korszakalkotó lépés, ami jobb, szebb, igazabb irányba vezet, utat mutat a valódi önmagunk és értékeink felé úgy, hogy pozitívan és emelően hat ránk és környezetünkre. 

Ha szeretnéd, hogy mentoráljalak ebben, akkor ismerj meg és keress bátran itt:

https://lelekneveles.hu/

Ha családoddal része szeretnél lenni a közösségünknek, találkozzunk foglalkozásainkon, aktuális eseményeinken, hétvégi és szünidős programjainkon

Zugoly Nevelési tér – alternatív napközbeni ellátás
Budapest, 16. kerület – Szabadság u. 38; telefon: +36301585101
Fenntartó: Hétmérföldes Oktatási Egyesület
Bankszámla szám: K&H Bank 10402283-50526970-84801007
Adószám: 19239424-1-42